Panni 7 hónapos

A kis mosolygombóc kedden a 8. hónapba lépett. Rengeteget fejlődött megint, nem is tudom, hol kezdjem.

Alvás szempontjából még mindig nincs semmi változás, aminek örülök. Egy hét volt, amikor 9-ig nem tudott elaludni, csak forgolódott az ágyban, de mint kiderült, jött a foga. Mióta (péntektől) az anyuéknál nyaralunk, az éjszakákat is átaludta, csak ma kelt fel éjjel enni, itthon volt az apja este, biztos még látni akarta, mielőtt reggel visszamegy Pozsonyba munkába:)

Nagy leány már, nem kövérke, de jó húsban van. Pontos méreteit nem tudom, legközelebb augusztus 20-án megyunk orvoshoz, de már jócskán túl van a 7 kilón. Már húst is eszik, és mostanában már húsleves-lében szoktam kifőzni a húst és a zöldségeket, hogy legyen egy kis íze is. A spenótomat nem igazán szereti. Ebben a nagy melegben enni sem nagyon akar, de tejből rengeteget megiszik (többet is bukik megint). A savanyú ízeket sem nagyon szereti, a savanyú gyümölcsöt össze kell kevernem rizzsel vagy kásával. Azért néha elmegy a kedvem a főzéstől, mert nem mindig akarja megenni, amit készítek. De üveges kaját csak elvétve adok neki (eddig talán megevett 3 kis üveggel), nem akarom hozzászoktatni. Akkor már inkább gyümölcsöt adok neki, vagy tejet.
Az etetés mindig kész tortúra, de túlélhető:) Mostanában az a kedvenc mulatsága, hogy ha kicsöppen egy kanál étel az etetőszékre, akkor elkezdi méregetni, egy ujjal, majd az összessel tanulmányozni. Végül szétkeni az egész széken.

Meg is nyírtam a haját, elöl nagyon hosszú volt neki. Így most már mindenhol szépen kinőtt a haja, nagyjából egyforma hosszúságú, és mióta megnyírtam, mintha sűrűsödne is neki.

A járókában (pók?) tudatosan megy, amerre akar. Már minden elérhető dolgot el kellett pakolnom az útból, mostantól nincs megállás. Hason már sokáig elvan, játszadozik, rág. A puzzle-szőnyeget hipp-hopp szétszedi. Gyorsan kúszik, de már a lábaival is ellöki magát, nem csak a kézizmait edzi. Ezen a héten már elkezdte maga alá húzni a lábait, és ringatja magát előre-hátra, talán lassan megindul (mászni kezd). Oldalfekvésből már itt-ott felhúzza magát, felül. Tegnap a kiságyban is felült. Egyébként ülve nagyon sokáig elvan. Egy-kétszer már térdre is húzta magát. Már mindkét kezében más-más játékot fog, összeütögeti őket vagy ráüt más, a földön lévő játékára. A drága játékai helyett órákig el tud játszani egy sima főzőkanállal. Két kézzel fogja, felemeli a feje fölé, leereszti. 

Ebben a hónapban voltunk fürdőben is, a mélyvízben úszkált úszógumival és anélkül is. Ha hasra fektettük a vízen, rugdalt a lábával, pedig nem is járunk babaúszásra:) Szeret a kismedencéjében is pancsolni, de a társaságot (más babát) nem nagyon tűri meg maga mellett. Egyébként is úgy vettem észre, hogy a felnőttek társaságát jobban szereti, mint a vele egykorúakét. Bár lehet csak hangulat kérdése. Pl. a két éves másodunokatestvérét (lány) jól megtépi, barátnőm 6 héttel idősebb fiával nyűgös volt, a 13 hónapos másodunokatestvérét, aki szintén fiú, messziről figyelte és mosolygott rá.

A nevére hallgat, mindig a hang felé fordul. Imádja a kukucs-játékot. Minden érdekli, ami pörög, forog, kattog, berreg. A friss levegő teljesen felélénkíti, van, hogy egész nap eljátszott kint alvás nélkül. Egyébként nagyon akaratos lett, hangosan tud protestálni, ha valami nem tetszik neki. Kis vércse. Ha valaki szimpatikus neki, és általában mindenki mosolyogva, gügyögve fordul hozzá, arra jókat mosolyog, majd elfordítja a fejét a nyakamhoz, mintha szégyellős lenne. Hát ennyi jutott most eszembe.










1 comments:

Jucus povedal(a)...

Kis tündérke! Gyönyörű szép szemei vannak! Látszik rajta, hogy jól érzi magát a kis bőrében!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon