NKK 7. hét

Már csütörtök van, és még nem is készülődtem:) Nem is tudom, mivel ment el ez a hét, de gyorsan eltelt. Én csak az örömre emlékszem Panni arcán, ahogy kedd reggel felfedezte a kiscsizmákat a függönyön, és a rengeteg mosásra, teregetésre, hajtogatásra. 

Az eheti feladatok a következők (voltak):
  • A lakás ünnepi díszbe öltöztetése - a pincéből felhoztuk a karácsonyi díszeket, így kikerült az adventi koszorú, mellé egy angyalka gyertya, mi ezt szoktuk meggyújtani. A dobozban Panni még talált egy-két érdekes díszt, amit ki is akasztatott a gyerekszoba lámpájára. Az ablakába "ablakdekojációt" ragasztottunk, amit ő választott ki, mivel sajnos a tavalyiak már nem tapadtak, kénytelenek voltunk újakat venni. Kikerült még a koszorú a bejárati ajtóra, amit Panni közösen csinált a nagyival. Ezenkívül ebben a kupiban még nem érdemes nagyon díszítgetni.
  • Megnézni, kinek szeretnénk e-mailben vagy képeslapon karácsonyi üdvözletet küldeni - ezt nem nagyon szoktam...
  • Adventi takarítás - mivel a szobák elméletileg már meglennének, már csak szinten tartani kéne, porszívozni, felmosni, port törölni, ajtó- és ablakkereteket letörölni. Nálam még csak most jön a rendrakás, a gyerekszobán kívül mindenhol rendet kéne rakni.
  • Konyhai eszközök takarítása - bizony, a sütőre, a hűtőre és a mikróra ráférne a suvickolás.
  • Rendrakás a lakás egy kritikus pontján hetente egyszer - ha én most összeszámolnám a kritikus pontokat, jövőre sem végeznék (a számolással sem:))
Egyébként rájöttem, hogy a legjobban nyomás alatt tudok takarítani és rendet rakni, ezért tiszta pl. a mosógépünk vagy a gyerekszoba is. Így szombaton megvesszük a komódot Kispeti ruháinak, ami miatt muszáj lesz kivasalni a gyerekrucikat, átköltöztetni jópár dobozt a hálószobából és a gyerekszobából, valamint mivel valószínűleg a kreatív komódom helyén lesz az új komód, így végre muszáj lesz rendet rakni a hobbi-dolgaim között is. Mellette pedig ott van Panni kupis rajzolós asztala, és hogy ne rontsa az összképet, azt is muszáj lesz rendberakni. Megyek is Ikeás bevásárlólistát csinálni a hétvégére...

Hmm, el is felejtettem még említeni, ma Mikulásparty volt Petiék munkahelyén. Panni nagyon élvezte, sokat játszott, még ugrálóvár is volt. Legjobban az arcfestést várta, mondta a néninek, hogy ő cica szeretne lenni. Nagyon szépen tűrte a festést, egyszer jó nagyot ugrott, amikor csiklandozta az ecset. Vicces volt, ahogy a néni megmutatta neki a tükörben, hogy néz ki, egy pillanatra elcsodálkozott, aztán elnevette magát. A Mikulástól és az ördögtől sem ijedt meg, pedig szinte ő volt az első, aki meglátta. Tavaly ilyenkor egy pillanat alatt elkezdett volna bőgni. Azért a 3-4 méteres távolságot megtartotta:) Szép nagy csomagot kaptak, választott még magának egy festőkészletet (illetve én mondtam, hogy azt válassza:), és egy rénszarvasos hajpántot. Mivel délelőtt még vásárban is voltunk, és a party előtt még ugrándozott is egy jót, gyorsan bedobta a szundit.



 
christine blogja Blog Design by Ipietoon