Panni 3 éves

Tegnap ünnepeltünk - Panni 3 éves lett! 

Igazi kiscsaj lett belőle az elmúlt hónapokban. Imád öltözködni, főleg mióta megint kaptunk kölcsön jó nagy adag rucit, azóta napi 4-5x öltözik át. Ha rövidujjúban van, hosszúujjút akar, ha hosszúujjúban, rövidet, pörgősszoknyát, harisnya nélkül, másik kabátot, nem jó a sapi, anyuci két copit, fonottat, ez megy mostanában nálunk naphosszat. 

Hihetetlen szókincse van, nagyon szeret beszélni, és már értelmesen lehet vele beszélgetni. A minap az autóban azt kérdezte, anyuci, mi az a kövület? Ilyeneket a Peppából tanul, szóval mondja valaki, hogy nem ajánlatos kiskorban meséket nézni... Szlovákul valamiért nem akar beszélni, ha valakivel beszélgetek, mindig rám szól, anyuci, magyarul! Viszont különbséget tud tenni a magyar, szlovák, angol és orosz nyelv között. Jövőre valószínűleg magyar oviba íratjuk, legalább az első évben járjon magyar gyerekek közé, és ott jól tanítják a szlovák nyelvet is.

Nagyon szeret főzőcskézni, kavargatni az ételt, tojást feltörni, panírozni. Mindig odahúzza a széket a konyhapulthoz, ha csinálok valamit. Így legalább főzni is könnyebb, régebben nem hagyta, hogy a konyhában dolgozzak. 

Rettentően mozgékony gyerek, imád trambulinozni, nagyon magasra ugrál. Bukfencezni már másfél éve megtanult, most már kézen állásból is bukfencezik. Muszáj lesz beiratni valamilyen tornára, ő is mindig mondogatja, hogy irassuk be valamire:)

Napközben már leszokott a dudiról, azóta a csicsimaci sem kell neki, de éjjelre még mindig kell neki...

Egyelőre imádja a kistesót. Sokat simogatja, puszilgatja a hasamat, egész nap beszél hozzá, hol vagyunk, mit csinálunk épp, vagy hogy figyeljen, megtanítja valamire. Az ő hasában is van kistesó, csak lány, Zsófi, sokat rugdos:) Remélem a hozzáállása akkor sem fog megváltozni, ha Kispeti előbújik. Viszont azzal, hogy a sok orvoshozjárás miatt többször volt nélkülünk egy-egy hetekre, kicsit megint anyásabb lett. De azért a nagyszülőknél még mindig jól elvan. 



2 comments:

IsaBella povedal(a)...

Kicsi drága, hogy megnőtt! isten éltesse még sokáig! :) nagyon jó ötletnek tartom, hogy szlovák oviba is szeretnétek íratni. Én mai napig nem tudok rendesen románul. :/

Kristína povedal(a)...

Köszönjük! Bizony, szinte hihetetlen, hogy már nagy, cserfes hároméves, be nem áll a szája. És szerencsére nagyon okos. Sajnos a szlovákkal én is ugyanúgy vagyok, mint te a románnal, mindig félek, hogy hibázok, és akkor inkább halkan beszélek és elharapom a szavak végét, és így még rosszabb színben tüntetem fel magam:( De egyszer csak megtanulok rendesen, bár így anyaságin inkább elhülyülök még magyarban is:)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon