Peti 2 hónapos

... volt tegnap. Repül az idő:)

Tudom, nem szabad gyerekeket összehasonlítgatni, de jó olvasgatni hónapról hónapra azt, amit Panniról írtam, és nézni a régi képeket. Külsőleg nagyon hasonlítanak egymásra, bármelyik kép akár Petiről is készülhetett volna. Annyi a különbség, hogy Petinek azért sokkal fiúsabbak a vonásai, Panninak sokkal teltebb az alsó ajka, Peti pedig Pannihoz képest hatalmas baba. 

Két hete az ellenőrzésen 57,5 centi volt, 5250 gramm volt, pár napja már 5,9 kilónak mértük. Ennivaló hurkái vannak a lábain. Imád enni, eddig nagyon ritkán hagyott tejet az üvegben. Éjjel általában kétszer kel enni. A szopizást kb. 4 hetes korában teljesen feladta. Hiába próbálgatom még akár most is, egyszerűen elutasítja a ciciket. A legtöbbet használt dolog így most a mellszívó. Tejem még szerencsére van, kétszer szoktunk egy nap tápszerrel pótolni (bár egyszer elég lenne, de tápszertől egy fokkal jobban alszik éjjel, így az esti, és az első éjjeli etetés tápszerrel történik). Az elején még nagyon stresszeltem az anyatej miatt, de most már elfogadtam, hogy ez a helyzet, így is örülök, hogy Peti jóval több anyatejet kap, mint annak idején Panni. Amíg lesz, lesz, amennyit pótolni kell, pótoljuk. Igaz, hogy megterhelő 3 óránként lefejni a tejet, Panni is, Peti is nyűgösködik azalatt, de már egyre gyorsabban megy, és ez sem fog örökké tartani...

Nagy szemeket meresztget a mi ételünkre, annál is inkább, hogy Panni szeret vele mindent megszagoltatni:) Csodálom, hogy még nem kapott dührohamot amiatt, hogy nem kóstolhatja meg az ételt:)


Pannival összehasonlítva ő még nem nagyon tartja meg magát, van, hogy jócskán lefejeli a kulcscsontomat. Igyekezik ő, de még semmivel sincs elkésve. Hason fekve egy ideig megtartja a fejét, és a lábait is felemeli. Ha kézen fogjuk, felhúzza magát akár álló helyzetbe is, és megtartja a súlyát. Kezecskéi még mindig ökölbe vannak szorítva szorosan maga mellett, de már igyekezik visszadugni a szájába a dudit. Egyébként mozgékony gyerek, sokat rugdalózik.

A hónap legnagyobb történése persze a mosoly volt:) Nagyokat tud nevetni, és szépen el lehet vele "beszélgetni", főleg azt szereti, ha babahangon szólunk hozzá, vagy ismételjük, amit ő "mond". Szemével követi a tárgyakat, engem messziről is kipécéz magának. Főleg, ha nem vagyok ott... Múlt héten, amikor egyedül voltunk és bealudt a hintájában, kirohantam elvégezni valamit. Ha egy miliméterre nyitva volt a szeme alvás közben, akkor tuti rájött, hogy nem vagyok ott, és nyomban fel is kelt...



Alvásban is hasonlít Pannira, 10-20 perces durmolásokat csap. Csak akkor alszik többet, ha babakocsiban van a friss levegőn. Viszont este viszonylag könnyen elalszik, szerencsére nem kell ringatni, riszálni, elég, ha ott vagyunk mellette.


Úgy vettem észre, Pannival imádják egymást. Peti szeret Panni mellett feküdni reggelente, míg lefejem a tejet, együtt nézik a mesét. Mindig felderül az arca, ha Panni mutat neki valami új játékot, vagy csak épp odafordul hozzá és mond neki valamit. Pelenkázás után sokáig nézetegi, ahogy Panni ugrál vagy bukfencezik az ágyon. Szeretnek együtt is fürödni (már alig fér bele a kiskádba...) egészen addig, míg Panni túlzásba nem viszi a mosdatást, és már az arcára folyatja a vizet:)


Kiváncsian várom a következő hónapot, mi újat hoz nekünk. Egyébként van még valaki, aki ennyire keveri a gyerekei nevét, mint én? Mindig azt mondom, még jó, hogy csak két gyerekem van...
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon